Tips om gezond haar te krijgenHet hebben van gezond haar krijg je niet in een keer. Het is vaak een samenhang tussen veel verschillende factoren. Hieronder staan 10 basistips die ervoor zullen zorgen dat je haar een stuk gezonder is.

haar tipsLees de 10 tips goed door en gebruik ze als je ze nog niet wist.

Tien tips voor gezond haar

1. Als je gezond haar wilt hebben geef dan extra verzorging aan de wortels. Geef je haar bijvoorbeeld een boost met kokosolie haar.

2. Knip regelmatig de gespleten haarpuntjes af. Dit ziet er een stuk verzorgder uit. Daarnaast geldt ook: hoe langer je wacht met het afknippen van  de dode puntjes, hoe meer er van je haar af moet.

3. Olijfolie in je haar zorgt ervoor dat je haar niet futloos en beschadigd raakt, wil je een haarmasker maken zorg dan dat je er altijd wat olijfolie in hebt zitten.

4. Kam je haar alleen wanneer het nodig is. Het veel kammen van je haar zorgt er alleen maar voor dat je haar meer beschadigd.

5. Dit geldt ook voor het föhnen van je haar. Doe dit zo min mogelijk. Het föhnen van je haar zorgt ervoor dat je haar uitdroogt en beschadigd raakt. Wil je toch  föhnen? Dan raad ik je aan om dit in ieder geval te doen met koude lucht.6. Het binnenkrijgen van veel vitamine is niet alleen goed voor je algehele gezondheid, maar ook voor de gezondheid van je haar. Eet dagelijks een stukje fruit, dit is namelijk ook erg goed voor je haar. Het binnenkrijgen van voldoende vitamine zal ervoor zorgen dat je haar een natuurlijke glans zal krijgen.

7. Was je haar niet dagelijks. Het dagelijks wassen van je haar is goed voor je haar. Dit komt voornamelijk door de fabrieksstoffen die in een fles shampoo zitten. Probeer je haar te wassen om de 2 a 3 dagen.

8. Als je shampoo gebruikt doe dit dan niet aan de onderkant van je haarpunten, dit zorgt er namelijk alleen maar voor dat de haarpunten uitgedroogd raken en makkelijk beschadigd raken.

9. Vlecht elke avond je haar in elkaar, dit voorkomt dat je de volgende dag opstaat met klitten in je haar.

10.  Gebruik wekelijks een haarmasker om je haar een extra vitamineboost te geven.Recent Posts

Leave a Comment