Kokosolie haar

Kokosolie voor je haar is een echte must have. Kokosolie dringt diep door in je haar en voorkomt het verlies van proteïnen. Deze proteïnen zijn erg belangrijk voor het krijgen en onderhouden van mooi haar. Kokosolie zorgt ervoor dat je haar dikker en sterker wordt. Ook voorkomt het uitdroging en geeft het je haar meer glans.

Behandelen kokosolie haar

Kokosolie haarWanneer je kokosolie gaat gebruiken als haarmasker zorg er dan voor dat je 100% kokosolie gebruikt. Er zijn veel producten op de markt waarin kokosolie zit verwerkt. Zo heb je Palmer’s kokosvet. Hierin zitten extra stoffen verwerkt. Deze kokosolie is niet puur en zorgt ervoor dat de kokosolie na meerdere keren wassen nog steeds in je haar zit. Ook is het effect minder. Zorg er dus voor dat je 100% kokosolie gebruikt.

Voordat je de kokosolie in je haar gaat aanbrengen doe 4 a 6 eetlepels kokosolie in een bakje. Dit warm je vervolgens op in de magnetron. Warm de kokosolie ongeveer 20 seconden op.

Een andere methode wat ervoor zorgt dat er minder brokjes kokosolie in je haar achterblijven, is om een soepkom gevuld met kokend heet water te mengen met 4 a 6 eetlepels kokosolie. Dit laat je zo tot dat de kokosolie vloeibaar is geworden. Eventueel zou je met een lepel door de kokosolie heen kunnen roeren om het proces te versnellen.

Vervolgens verdeel je de kokosolie gelijkmatig door je haar. Wikkel je haar in een badmuts of handdoek. Dit zorgt ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden. Niet alleen voelt dit een stuk fijner maar zorgt dit voor een betere werking van je kokosolie haar.

Laat het vervolgens 45 minuten intrekken en spoel het daarna zorgvuldig uit. Om het maximale resultaat eruit te halen, zorg ervoor dat je 2 a 3 keer per maand kokosolie in je haar toebrengt.

Kokosolie kopen?

Zelf gebruik ik al jaren de kokosolie van Royal Green. Deze bestel ik altijd bij Bol.com Mocht je het willen proberen kun je al een potje van 250 ML kopen. Deze kost maar €9,40.

Mocht je net zoals ik meerdere keren per maand kokosolie in je haar doen voor een gezonder resultaat, dan raad ik de 2500 ml aan. Deze kost €23,99. In deze verpakking zit 10x(!) zoveel als in de kleine verpakking. Daarnaast bespaar je hier veel geld op. Een echte aanrader dus.