Is kokosolie goed voor je haar?


Kokosolie is zeer populair en wordt vaak gebruikt als haarmasker over de hele wereld. Om antwoord te geven op de vraag of kokosolie goed voor je haar is, kunnen we kort maar krachtig zijn: Ja! Het gebruiken van kokosolie kent vele voordelen. Maar wat is nu precies kokosolie en wat zijn de voordelen van kokosolie haar?

Wat is kokosolie?

Kokosolie is een tropische olie. Het wordt gemaakt van het gedroogde witte vruchtvlees van de vrucht van de kokospalm, de kokosnoot.

Kokosolie zit bordenvol gezonden vetten, vitamine en mineralen, deze zijn allemaal goed voor het menselijk lichaam. Hoewel kokosolie niet alleen goed is voor je haar, wordt het ook veel gebruikt het bereiden van maaltijden en cosmetische doeleinden zoals;
Kokosolie Haar
– Bodyolie
– Lipbalsem
– Make-up remover
– Body scrub
– Scheercrème
– En nog veel meer!

Voordelen kokosolie haar

Kokosolie wordt al meer dan duizenden jaren gebruikt en het heeft inmiddels al gezorgd voor vele resultaten. De grootste voordelen van het gebruiken van kokosolie in je haar is dat het je haar versterkt en beschermt tegen van de effecten van voortijdige veroudering. Daarnaast beschermt kokosolie het haar tegen haaruitval.

Kokosolie wordt al een oudheid gebruikt voor het verzorgen van het haar. Verschillende kokosolie mengsels zorgen het voorkomen van haaruitval. Zo is er een remedie uit India om salieblaadjes in kokosolie te koken en dit mengsel op de hoofdhuid in te smeren. Zelf heb ik deze nog niet geprobeerd.

Over het behandelen van kokosolie in je haar heb ik al eens een artikel geschreven. Deze kun je hier terugvinden: Kokosolie Haar. Hier lees je mijn ervaring met kokosolie in je haar. Onder meer zie je een foto van voor en na een week gebruik te hebben gemaakt van een kokosolie haarmasker.